I huvudet på en seriemördare

Titel: I huvudet på en seriemördare
Författare: Sven Å Christianson
Förlag: Norstedts
Finns även som ljudbok!

Titeln kan beställas direkt av författaren för 130 SEK + frakt. Maila din beställning till psykologi@svenchristianson.se!

Få kriminella handlingar väcker så stark avsky och sådana associationer till ondska som seriemördarens. Hur blir man seriemördare? Vad är det som gör att en människa kan begå bestialiska mord om och om igen? I den här boken vill Sven Å Christianson beskriva och begripliggöra vad som ligger bakom dessa människors handlingar.

Provläs!

Här kan du ladda ner ett utdrag ur I huvudet på en seriemördare (kapitel 11).

Sagt om boken

Christianson har skrivit en lika intressant som skrämmande bok, dessutom föredömligt fri från spekulationer. Hans förmåga att möta mördaren och pedofilen som människa, utan att ursäkta dem eller förminska deras ansvar, är imponerande. Låt oss hoppas att ’I huvudet på en seriemördare’ blir läst av vårdpersonal och politiker och dess slutsatser omvandlas till praktik.

Ann Heberlein i Sydsvenska Dagbladet

Boken är väldigt hemsk, hoppfull och krävande. // Hoppfull är boken för att den visar att det går att göra något. Det är inte ett mystiskt, övernaturligt ondskeväsen som skapar en mördare. Det går, i princip, att förändra. Det jobbiga är att boken ställer krav på alla vuxna. Hur hjälper jag om jag tror att ett barn jag känner far illa?

Maria Rydhagen i Kvällsposten

Boken bygger på fallstudier och intervjuer med gärningsmän och ger oss en bild av dem som vi annars sällan får.

Annica Jonsson i Vårdfokus

Christiansons bok är ett välkommet tillskott till den svenska bokfloran och gör sig väl bland sina utländska likar. Det här är ingen bok som vältrar sig i folks benägenhet att stanna och titta på splattriga olyckor. Det här är en mycket, mycket viktigare bok än så. Den vädjar till oss att göra något otroligt svårt: att se den trasiga människan som bor innanför monstrets skal. Att läsa den borde vara obligatoriskt för alla som har det minsta lilla med barn att göra.

Caroline Jensen i Östgötatidningen

…din bok ’I huvudet på en seriemördare är mycket bra. Jag har läst om den flera gånger.

Daniel Aronsson, Sverige

…tack för din bok. Jag läste intensivt och med inlevelse och intresse….applåderar jag ditt jobb och hoppas att du ska skriva många böcker till…

Viveca Stenius, Finland

Jag läser, och läser om, din bok ”I huvudet på en seriemördare”. Jag ser den som en nyttig – och nödvändig – tankeställare och kunskapskälla för alla yrkeskategorier som kommer i kontakt med allvarliga våldsbrott och brottens förövare och för debattörer och opinionsbildare som engagerar sig i brotten.

Ulla Fredriksson, Sverige

En mycket läsvärd bok för alla som är intresserade av psykologi och kriminalitet.

Kristina Simar, Sverige

Sven Å Christianson har en balanserad blandning av intervjuer och historier om ökända seriemördare runtom i världen och det är svårt att lägga undan boken. Det är proffsigt, fascinerande och oerhört spännande.

Sofie Petersson i BokDjungeln

SparaSpara

SparaSpara